Principala » 2015 » Septembrie » 29 » Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică Dubăsari continuă acordarea asistenţei specializate.
09:47
Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică Dubăsari continuă acordarea asistenţei specializate.

Începînd cu noul an de studii, Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică şi-a reluat activitatea de evaluare şi reevaluare a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, numărul cărora este în creştere.

Pe parcursul lunii septembrie Serviciul a petrecut evaluarea în gimnaziul Pîrîta, gimnaziul Oxentea, Liceul Teoretic Holercani, Liceul Teoretic Doroţcaia şi grădiniţa Holercani, astfel au fost examinaţi peste 30 elevi şi copiii. Toţi aceşti copiii vor primi un raport complex de evaluare în care l-i se va certifica sau nu cerinţa educaţională specială. Acest document realizat de specialiştii SAP se va prezenta atît specialiştilor din instituţiile de învăţămînt preuniversitar şi preşcolar, cît şi părinţilor acestora, cu un set de necesităţi, concluzii şi recomandări pedagogice, psihologice şi logopedice. Un interes sporit faţă de evaluările logopedice şi psihologice ale copiilor este expus de către părinţi, astfel Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică a hotărît să reorganizeze programul său de lucru stabilind fiecare zi de luni ca zi metodică, de acordare a asistenţelor logopedice şi psihologice tuturor cetăţenilor care au nevoie de aceste servicii, precum şi a pedagogilor, a cadrelor didactice de sprijin care au nevoie de explicaţii, ghidare la realizarea documentaţiei, la organizarea activităţii în centrele de resursă, de către psihopedagogul SAP. Înscrierea la consultaţiile specialiştilor pentru fiecare zi de luni se va realiza la numărul de telefon 024844274. Pe lîngă evaluările complexe în cadrul şcolilor şi grădiniţelor, Serviciul de Asitenţă Psihopedagogică va încerca să cuprindă şi celelate platouri sociale care şi-ar dori o consultaţie specializată.

                                                                                       Baltaga Nadejda, psiholog SAP                                     

Vizualizari: 318 | Adaugat de: Directia_Invatamint | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar