Principala » 2015 » Iunie » 19 » Sîngele - un dar special
07:39
Sîngele - un dar special

Astăzi lumea întreagă marchează Ziua mondială a donatorului de sînge.

De către Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui(CNTS) a fost organizat un eveniment social dedicat acestei zile importante.

În cadrul manifestaţiei menţionate a fost invitată şi Conducerea raionului Dubăsari. Au fost aduse mulţumiri tuturor celor, care avînd suflet, inimă mare, prin donarea de sînge, salvează vieţi omeneşti, dăruind viaţă din viaţa lor.

Printre raioanele care s-au remarcat pentru cea mai bună receptivitate şi implicare la organizarea colectării sîngelui a fost menţionat şi raionul Dubăsari, Consiliului raional oferindu-i-se Diploma Guvernului Republicii Moldova de gradul I, pentru contribuţie la promovarea donării voluntare şi sistematice de sînge, salvarea de vieţi omeneşti şi fortificarea sistemului de sănătate, precum şi cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sînge. Aceasta este o apreciere onorabilă a actului civic manifestat de către toţi donatorii, oameni de bună credinţă din localităţile noastre, dar şi a muncii asidue a tuturor medicilor de familie, lucrătorilor din instituţiile medicale, care permanent duc un lucru mare de informare şi promovare a voluntariatului pentru donarea de sînge, astfel contribuind la salvarea vieţii celor suferinzi. În prima jumătate a anului 2015 în cele 6 localităţi (Pîrîta, Ustia, Holercani, Cocieri, Coşniţa, Doroţcaia) unde de către CNTS a fost organizată ziua de donare a sîngelui au fost  înregistraţi şi au donat sînge 193 persoane. Cei mai mulţi donatori au fost înregistraţi în s. Coşniţa (50 persoane), Holercani (41 persoane), Doroţcaia (31 persoane).

Aducem mulţumiri tuturor şi aşteptăm ca rîndurile acestora să fie completate de alţi donatori în zilele de donare a sîngelui. În acest context vă aducem la cunoştinţă că pe data de 14 iulie curent Ziua de donare  va avea loc în s. Molovata.

Salvează o viaţă şi vei fi fericit!!!

Maria Jimbei, vicepreşedintele raionului

 

Vizualizari: 289 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar