Principala » 2015 » Ianuarie » 19 » Sprijin familial pentru familiile cu copii în situații de risc
18:37
Sprijin familial pentru familiile cu copii în situații de risc

       Conform Dispoziției președintelui raionului Dubăsari, dl Gr. Policinschi, nr. 200-n din 20.12.2014 este acordat serviciul social de sprijin familial, care include un ansamblu de activităţi adresate familiilor cu copii în situaţii de risc, cu scopul de a diminua factorii care afectează sănătatea şi dezvoltarea copilului, a preveni separarea copilului de familie sau a pregăti reintegrarea lui în familie. 
În acest scop, la ședința Comisiei raionale pentru protecţia copilului aflat în dificultate au fost selectate 10 familii cu copii în situații de risc din localitățile raionului Dubăsari, unde s-a decis acordarea prestației de sprijin familial în sumă de 3000 lei pentru 9 familii și 1800 lei pentru o familie.
Totodată  asistenții sociali comunitari conform  raportului de evaluare a situaţiei copilului şi familiei au efectuat o evaluare a necesităților  acestor familii, în baza cărora v-or fi procurate produse și obiecte, cum ar fi: produse alimentare, 4 mașini de spălat cu program manual, detergenți, 2 dulapuri, 4 mese și scaune, materiale de construcție, albituri, plapume, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii. De asemenea asistentul social comunitar monitorizează utilizarea ajutorului bănesc oferit familiei, în vederea satisfacerii necesităţilor copilului. În cazul în care se constată utilizarea ajutorului bănesc în alte scopuri decît cele prevăzute în planul individualizat de asistenţă, Direcția asistenţă socială sistează plata mijloacelor financiare.

Zinaida STASEV - șef Secție prestații sociale,

Direcția asistență socială și protecția familiei Dubăsari

 

Vizualizari: 395 | Adaugat de: das | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar