Principala » 2015 » Decembrie » 28 » Stimați contribuabili
16:30
Stimați contribuabili

Serviciul Fiscal de Stat vă informează că începând cu 1 ianuarie 2016, toate plăţile destinate bugetului public național se vor efectua exclusiv cu utilizarea codurilor IBAN. Aceste reglementări sunt introduse în conformitate cu Hotărârea BNM nr.138 din 24.08.2014 ”Cu privire la aprobarea Conceptului privind optimizarea transferurilor naţionale”.

Codul IBAN (International Bank Account Number) identifică în mod univoc contul bancar al clientului, iar implementarea acestuia are drept scop diminuarea riscului de transfer eronat al mijloacelor bănești şi de optimizare a transferurilor.

Pentru a evita eventualele probleme de transfer de la 01.01.2016, se recomandă contribuabililor să contacteze curatorul de la banca la care se deservesc pentru a afla mai multe detalii privind trecerea la utilizarea codurilor IBAN.

Codurile IBAN aferente conturilor bancare pot fi aflate pe paginile oficiale ale băncilor comerciale, iar codurile IBAN aferente conturilor trezoreriale pentru efectuarea transferurilor destinate bugetului public național pot fi aflate pe pagina oficială a Ministerului Finanțelor www.mf.gov.md.

 

IFS Dubăsari

 

Vizualizari: 229 | Adaugat de: Serv_relatii_cu_publicul | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar