Principala » 2015 » Iulie » 1 » SUA - schimb de experienta si bune practici
15:32
SUA - schimb de experienta si bune practici

 In perioada 30 mai 2015 - 22 iunie 2015, managerii  incubatoarelor de afaceri din Dubasari, Ceadir-Lunga, Stefan-  Voda si incubatorul de afaceri de pe linga ASEM s-au aflat in  Statele Unite ale Americii, intr-o vizita de studiu, prin  intermediului programului ILVP (International Leadership  Visitors Program). Proiectul nominalizat, finantat de Guvernul  SUA si implimentat prin coordonare cu Corpul Pacii in  Moldova, presupune schimb de experienta pentru managerii  de incubatoare , pentru familiarizarea si acumularea de noi  cunostinte in domeniul dezvoltarii micului business in zonele  rurale. Totodata, proiectul a fost focusat pe studierea  tehnologiilor utilizate in companiile start-up, precum si  mecanismele de finantare .

    In cadrul programului au fost vizitate mai multe incubatoare de afaceri, institutii aferente domeniului antreprenorial, si companii ce promoveaza business-ul la nivel local , regional, etc. Managerii participanti din R.Moldova au avut ocazia sa discute  cu administratia incubatoarelor si cu rezidentii acestora, de la care au fost preluate noi cunostinte  in domeniu si noi idei. Foarte  oportuna a fost si vizita incubatoarelor de afaceri inovative (ex. incubatorul “Gorge Innoventure” sau  “Springboard Inovation”), ceea ce in R.Moldova inca nu este implimentat, dar s-ar putea in viitor. La fel in program au fost incluse intilniri si discutii cu companiile si asociatiile ce reprezinta interesele diferitor minoritati etnice, prezentind tabloul amplu al cadrului de aparare a drepturilor acestor grupuri de persoane.

    Pe durata aflarii in SUA,  managerii din R.Moldova, au beneficiat si de un program cultural variat, ce a inclus vizita diferitor muzee, monumente  nationale si istorice, care releva dezvoltarea SUA pe parcursul anilor, se inscriu in istoria SUA, fiind  pastrate si transmise din generatii in generatii.

        Vizita a avut drept scop primordial identificarea oportunitatilor  relevante sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii pentru antreprenorii din Republica Moldova. Speram ca experienta acumulata in cadrul  vizitei va fi promotorul  necesar pentru noi realizari si istorii de succes in R.Moldova.

 

                      Administrator  IP “IARD”                                      Eugenia Nirca

 

Vizualizari: 330 | Adaugat de: IPIARD | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar