Principala » 2015 » Noiembrie » 26 » Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii
12:22
Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii

În perioada 16 -21 noiembrie 2015, managerul IP „Incubatorului de Afaceri Raionul Dubăsari” a participat într-o vizită de studiu în Polonia, prin intermediul programului „Suţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de UNDP. Programul contribuie la sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, prin implicarea autorităţilor locale, organizaţiilor societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate, precum şi prin asigurarea dezvoltării economice şi sociale a comunităţilor locale. Prin activitățile sale, programul are ca scop reducerea prejudecăţilor şi creşterea încrederii între oameni de pe ambele maluri ale Nistrului și de a îmbunătăți calitatea vieții lor.

Totodată, programul îmbunătățește capacitățile agenților economici din R.Moldova şi regiunea transnistreană pentru integrarea economică și accesul la piața UE, precum şi stimulează cooperarea între actorii de afaceri de pe ambele maluri ale râului.

În cadrul programului au fost vizitate mai multe incubatoare de afaceri, instituţii aferente domeniului antreprenorial, şi companii ce promovează business-ul la nivel local , regional, etc. Participanţii din R.Moldova şi regiunea transnistreană au avut ocazia să discute  cu administraţia incubatoarelor şi cu rezidenţii acestora, cu agenţii economici din sfera de producere şi servicii, cu instituţiile prestatoare de servicii de consultanţă antreprenorială. În cadrul vizitei au fost prezentate  instrumentele de finanţare a antreprenorilor polonezi prin      intermediul granturilor şi fondurilor Uniunii Europene, precum şi  mecanismele de finanţare din partea băncilor, orientate spre  susţinerea agenţilor economici, inclusiv start-upuri. Vizita a avut  drept scop şi identificarea oportunităţilor  relevante sectorului  întreprinderilor mici şi mijlocii pentru antreprenorii din Republica Moldova. 

Sperăm că experienţa acumulată în cadrul  vizitei va fi promotorul noilor realizări  în R.Moldova.

 

Administrator IP “IARD”                                      Eugenia Nirca

Vizualizari: 223 | Adaugat de: IPIARD | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar