Principala » 2015 » Mai » 19 » Viceministrul sănătăţii Octavian GRAMA în vizită de lucru
14:48
Viceministrul sănătăţii Octavian GRAMA în vizită de lucru

   La 19 mai curent, cu o vizită de lucru în raionul Dubăsari s-a aflat viceministrul sănătăţii Octavian GRAMA. În cadrul acestei vizite dl Grama s-a întîlnit cu conducerea raionului Dubăsari, reprezentanţii serviciilor descentralizate ale Consiliului raional, serviciile desconcentrate din teritoriu, primari ai localităţilor, cît şi cetăţeni de rînd. 
   Vicepreşedintele raionului a salutat prezenţa dlui Octavian Grama şi totodată a menţionat problemele cele mai stringente în domeniul sănătăţii din teritoriul raionului Dubăsari, şi anume cazurile de rabie şi tuberculoză, problema salariilor mici ale surorilor medicale şi nu în ultimul rînd necesitatea a doi medici de familie în teritoriul satelor Oxentea şi Doroţcaia. 
   Dl viceministru, a ţinut neapărat să-şi exprime entuziasmul şi să remarce amenajarea teritoriului Centrului raional administrativ ca unul de excepţie în comparaţie cu alte raioane vizitate, „...aici la voi totul este la locul lui, nu degeaba se spune că „Omul Sfinţeşte Locul””, menţionînd în repetate rînduri despre conlucrarea pozitivă cu preşedintele raionului, dl Grigore POLICINSCHI. 
   La capitolul întrebări parvenite din partea cetățenilor, primarul degrevat al satului Oxentea, Valeriu Rusu, a pus în discuție problema dezinfectării fîntînilor publice, care ar trebui efectuate cu participarea reprezentanţilor Centrului de Sănătate Dubăsari. 
   Dna Maria JIMBEI, vicepreşedintele raionului a subliniat despre problema transportării cadavrelor. „Aici ar fi bine de creat un serviciu pe lîngă morgă care ar avea responsabilitatea de a transporta aceste cadavre, inclusiv disponibilitatea autorităţilor publice locale de a se implica la susţinerea financiară pentru întreţinerea serviciului dat. ”
Din lipsă de timp, alte întrebări, dl Viceministru a solicitat să fie remise în scris în adresa Ministerului.

               

Alexandra VATAV,
Specialist principal SASP.

 

Vizualizari: 315 | Adaugat de: SectiaASP | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar