Principala » 2015 » Mai » 19 » ”Ziua Familiei” în comuna Coșnița
10:49
”Ziua Familiei” în comuna Coșnița

     Ziua Internaţională a Familiei  se celebrează pe data de 15 mai, conform deciziei Adunării Generale a ONU, adoptată prin Rezoluţia 47/237 din 20 septembrie 1993.

   Obiectivul principal al acestei zile, este de a accentua importanţa și promovarea  valorilor familiei cum ar fi: egalitate, dragoste, respect, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.

    În comunitatea Internațională, “Ziua Familiei” este menită a fi un prilej de sensibilizare a tuturor cetățenilor și autorităților privind problemele cu care se confruntă familia în societatea contemporană, dar și o bună ocazie de a celebra unirea  dintre soț, soție și copii.

    În fiecare an, în Republica Moldova se organizează diverse manifestăți și gesturi de caritate.

    Conform planului de activitate a asistentului social comunitar din comuna Coșnița, în comun cu agenții economici cum ar fi: S.R.L “Vianca-Com”, S.C“Doina Nouă”, Î.I”Catea Șcurenco” și primăria comunei Coșnița, au fost organizate măsuri de caritate.  

    Au fost selectate și efectuate vizite la domiciliu a cinci familii care au 50 și mai mulți ani de căsnicie și trei familii numeroase (cinci copii minori) din localitate, cărora li s-a acordat colete cu produse alimentare și detergenți.

    De atenția acordată, familiile sus menționate au adus mulțumiri  conducerii localității și agenților economici.

 

Tatiana Gaitur, asistent  social comunitar comuna Coșnița

 

Vizualizari: 291 | Adaugat de: das | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar