Principala » 2015 » Septembrie » 4 » ZIUA MONDIALĂ DE PREVENIRE A SUICIDULUI
14:29
ZIUA MONDIALĂ DE PREVENIRE A SUICIDULUI

 10 septembrie este, pentru multi, o zi ca oricare alta. Pentru unii dintre noi însă   aceasta reprezintă Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului.
 Promovată de către Organizația Mondială a Sănatății, Ziua Mondială de Prevenire a suicidului constituie un bun prilej pentru a atrage atenția asupra unei probleme reale care, deși este mai puțin gălăgioasă și implicit mai puțin băgată în seamă, reprezintă o amenințare reală la adresa unei societăți extreme de framîntate. O simplă statistică relevă că nu mai puțin de un million de oameni se sinucid în fiecare an la nivel global. Rata sinuciderilor a crescut în ultimii 50 de ani cu 60%,  în majoritatea țărilor, astfel încît suicidul a intrat în atenția autorităților și a ajuns sa fie considerat o problemă de sănătate publică.
          În raionul Dubasari în anul 2015 nu au fost înregistrate  cazuri de suicid sau tentative de suicid în rîndurile copiilor. Avînd în vedere  că pe data de 10 septembrie este marcată Ziua mondiala de prevenire a suicidului, s-a recomandat autorităților publice locale prin intermediul instituțiilor de învățămînt, instituțiilor medicale, serviciul pentru minori, în această zi să fie organizate diferite acțiuni, dispute, mese rotunde privind promovarea modului sănătos de viață cu implicarea tinerilor și a copiilor minori, inclusiv a celor aflați în situație de risc, din familii socialmente vulnerabile și a celor aflați la evidență la Serviciul Minori.


      Șef secție servicii sociale DASPF

 E. BOTNARI     

 

Vizualizari: 592 | Adaugat de: das | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar