Lia | Data: Miercuri, 14.07.2010, 14:21 | Mesaj # 1 |
Grup: Power User
Status: Offline
| La 28 martie 2010, în incinta Casei de Cultură din localitatea Doroţcaia a avut loc închiderea lunarului „Mărţişor 2010” cu genericul „Un Mărţişor pentru recunoştinţă”. O dată ce am păşit pragul instituţiei de cultură, mi-am fixat privirea pe expoziţia de picturi realizate în cadrul concursului tinerilor plasticieni „O ţară integră, noi toţi ne dorim”, cu genericul „Pe-un picior de plai, pe o gură de rai”, am rămas plăcut surprinsă de panoul de la intrare, care „găzduia” mărţişoare deosebite, diverse ca mărime şi formă, confecţionate din piele, hîrtie, lînă, lemn, sclipici şi alte articole croşetate, lucrări realizate de către copiii din patru localităţi, special pentru concursul „Cel mai inedit mărţişor”. La eveniment au participat colectivele de amatori din raion. Concertul a fost deschis de către trupa de copii de la Casa de Cultură din s. Cocieri, laureaţii premiului întîi la concursul „Cea mai originală legendă de mărţişor”, copii au înscenat legenda într-un mod neobişnuit şi am avut marea plăcere să admiri micii actori. Ansamblul folcloric din s. Pîrîta „Stejărelul” a incendiat atmosfera, cu superbele voci armonioase şi copilăreşti, aceştia au interpretat piese deja cunoscute publicului şi au fost primiţi cu aplauze şi zîmbete. Orchestra Consiliului raional de muzică populară „Gheorghe Murgu”, ca de fiecare dată, a ştiut să ne încînte privirile şi auzul cu melodiile lor senzaţionale, interpretate de tinerii profesionişti, care iubesc arta şi muzica mai presus ca orice, creaţia lor a devenit cunoscută publicului nostru datorită perseverenţei, dăruinţei de sine şi a dragostei pentru munca pe care o îmbrăţişează cu atîta plăcere. De asemenea, participanţii la concursurile „Cel mai inedit mărţişor” şi „Cel mai neobişnuit costum de mărţişor”,au prezentat în scenă o paradă de modă, laureaţii au fost foarte modeşti şi au avut emoţii destul de mari, pentru că pentru unii dintre ei, contactul cu scena şi publicul a reprezentat o primă experienţă. Perechea de dansatori de la clubul de dansuri sportive „Codreanca” a reuşit să ridice sala în picioare. Tinerii au fost atît de degajaţi, au dansat, au zîmbit , au cochetat cu publicul şi s-au simţit „ca la mama acasă”, le-am apreciat vestimentaţia şi prestaţia scenică cu cel mai mare entuziasm. Vreau să menţionez faptul, că tînărul dansator, Alexandru Berzan îşi are rădăcinile în localitatea Doroţcaia, fapt, cu care ne putem mîndri. Tot atît de enigmatic şi plin de viaţă a fost şi ansambul de dans modern „Strikt dance”, tinerii au dansat sub ritmul unei melodii lente, dar foarte cunoscute, deşi fac parte dintr-o trupă de dansatori începători, aceştia au avut o prestaţie scenică uimitoare, iar licărirea din ochii lor, m-a făcut să înţeleg, că aceşti copii s-au născut pentru a fi în scenă şi pentru a face publicul să vibreze pe ritmuri de dans. La final a evoluat formaţia de muzică uşoară din com. Coşniţa „Retroromantica”, trupa a dat dovadă de experienţă, devotament, ambiţie, profesionalism şi de faptul, că scena pentru ei este o adoua casă, locul în care se simt cel mai bine şi în care îşi pot scoate la lumina reflectoarelor valoarea de colectiv cu titlul „model”. Concertul a luat sfîrşit, nu înainte ca Primarul de Doroţcaia şi Vicepreşedintele raionului Dubăsari, Dna Maria Jimbei să ţină cîte un mesaj de salut si să adreseze cuvinte calde celor prezenţi în sală, totodată au fost îmînate diplome şi prime băneşti tinerilor care au participat la concursurile „Cel mai inedit mărţişor”; „Cel mai neobişnuit costum de mărţişor”; „Cea mai originală legendă de mărţişor”.Evenimentul s-a încheiat cu o ploaie sclipitoare de baloane albe şi roşii, care reprezintă simbolul purităţii, dragostei şi a credinţei simbolul primăverii şi a mărţişorului. Pe fundalul melodiei „Primăvara a sosit”, interpretată de formaţia de muzică uşoară „Retroromantica”, cei prezenţi la concert s-au ridicat în picioare şi au aplaudat minute în şir. Trag concluzia, că concertul a fost unul reuşit la care muzica, talentul şi voia bună „au inundat” cu mirozna lor întreaga încăpere. Cel mai plăcut lucru rămîne a fi, atunci cînd spectatorii pleacă acasă cu dispoziţia la maxim, cu licărirea în privire şi fredonînd melodiile audiate în timpul concertului, doar în aceste clipe îţi dai seama că munca de care am dat dovadă noi, cei de la secţia cultură, nu a fost una realizată în van, ci un efort apreciat la justa valoare. Dragii noştri, Lunarul „Mărţişor 2010” a luat sfîrşit, vă ateptăm la celelalte manifestaţii culturale pentru că urmează surprize, distracţii şi noi momente de neuitat.
|
|
| |