Principala » 2015 » Martie » 6 » A mai venit o primăvară...
14:52
A mai venit o primăvară...

Au trecut  23 de ani de la declanșarea conflictului armat de pe Nistru, dar locuitorii satului Roghi își amintesc de acele tragice evenimente de parcă au fost mai ieri.

Ca și în fiecare an așteptăm cu nerăbdare învierea naturii, răsăritul ierbii, înfloritul copacilor și reîntoarcerea la familiile lor a celor patru săteni care au căzut în acel conflict: Nour Mihail, Nour Iana, Iavița Vitalii, Taran Nicolae. Dar năprasnică este așteptarea, ei nu s-au mai întors nici în această primăvară.

În memoria lor și a tuturor celora  ce au apărat integritatea și suveranitatea RM, în gimnaziul Roghi a fost elaborat un vast program de activitate:

  1. Ordine la monumentul eroilor căzuți în Marele război pentru apărarea Patriei – 1941- 1945 și la monumentul sătenilor decedați în conflictul armat de pe Nistru – 1992.
  2. Recital de poezii
  3. Ore de diriginție cu genericul „ Veșnicia clipelor de glorie” la care au fost invitați d-na Nour Nina și d-nul Iavița  Fiodor.
  4. Depuneri de flori la monumentul sătenilor căzuți în conflict

Prin aceste activități educăm valorile civice, patriotismul în rîndurile tinerii generații demonstînd verticalitate și principialitate.

Galina Casianov,

Reprezentantul CR în satul Roghi

Vizualizari: 323 | Adaugat de: Serv_relatii_cu_publicul | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar