Principala » 2015 » Martie » 29 » Ajutoare materiale pentru familiile defavorizate
21:09
Ajutoare materiale pentru familiile defavorizate

     Fondul local de susţinere socială a populaţiei  Dubăsari a fost creat pentru acordarea de ajutor material păturilor socialmente vulnerabile ale populaţiei. Mijloacele Fondului local se utilizează pentru acordarea de ajutor material persoanelor socialmente vulnerabile din rîndul pensionarilor (prioritar invalizi, persoane singure şi în etate), altor persoane inapte de muncă, familiilor cu copii. Dreptul la obţinerea ajutorului material îl au şi alte persoane socialmente vulnerabile în cazurile de îmbolnăvire gravă sau aflate în situaţii excepţionale (calamităţi naturale, dezastre, avarii, conflicte armate, catastrofe ecologice, incendii, epidemii, accidente etc.), pe care nu le pot depăşi de sine stătător. 
La data de 25 martie curent, a avut loc ședința Consiliului de administrație al fondului local de susținere socială a populației, unde s-a decis acordarea de ajutoare materiale pentru 57  beneficiari în sumă totală de 29700 lei. Alte 3 cereri examinate la ședință au fost refuzate, din motiv că aceste familii au mai beneficiat de ajutor material pe parcursul a 11 luni.
Pentru a beneficia de ajutor material, Direcția asistență socială și protecția familiei Dubăsari recomandă familiilor aflate în dificultate și cu dificiențe de sănătate să se adreseze la asistentul social din localitatea din care face parte și să depună pachetul de documente confirmative.

Zinaida STASEV- șef Secție prestații sociale, 

Direcția asistență socială și protecția familiei 

 

Vizualizari: 333 | Adaugat de: das | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar