Principala » 2015 » Martie » 20 » Anunț
10:11
Anunț

Organizația Obștească Indigo, Dubăsari, în parteneriat cu Fundaţia germană Hanns Seidel şi IDIS Viitorul, anunță selectarea participanţilor „Școlii tinerilor lideri din raionul Dubăsari” – ediţia 2015.
În cadrul proiectului Școlii, care se va desfășura în raionul Dubăsari, se vor întruni tineri din această regiune, motivați să devină lideri și să promoveze schimbări calitative în comunitatea lor. Programul școlii se va baza pe module de instruire, care vor cuprinde cursuri teoretice şi practice, vizite de studiu şi vor oferi formarea abilităţilor de analiză şi investigare a unor subiecte de interes pentru regiunea Dubăsari. Cursurile vor fi susţinute de experţi naţionali şi internaţionali din mediul academic, cel de afaceri şi administrare publică. Participanţii vor avea posibilitatea să se întâlnească cu diplomaţi de carieră şi alţi actori publici.
Participanţii la proiect vor fi instruiţi să comunice eficient, să negocieze, să creeze grupuri de lucru ad-hoc şi să îşi planifice strategic activităţile, având astfel oportunitatea de a acumula cunoştinţe în domeniul politic, economic, social şi să-şi verifice aptitudinile prin intermediul sesiunilor de dezbateri, conferinţe etc.
Cerinţe faţă de aplicanţi:
1.    Să fie tineri în vârstă de pînă la 30 ani;
2.    Să fie activ implicţi în activităţi civice/extracurriculare;
3.    Să demonstreze în formularul de participare potenţialul de a deveni lider, formator de opinie într-un anumit domeniu de activitate;
4.    Să dispună de timp pentru a asista la activităţile şcolii;
5.    Să completeze şi să expedieze până la data de 29 martie 2015 formularul de participare şi CV-ul.
Dosarele vor fi descărcate accesînd următorul link: http://1drv.ms/1wZ9jUA 
Odată completate, dosarele pot fi depuse prin email la adresa tinerilideri@gmail.com cu subiectul: „Pentru proiectul școlii de liderism”.
Termenul limită de aplicare este 29 martie 2015.
Întrebări ori solicitări pentru informaţii suplimentare le puteţi adresa organizatorilor proiectului prin email: tinerilideri@gmail.com 
Despre proiect:
Proiectul respectiv este o continuare combinată a Școlii Tânărului Conducător (AO Indigo) și Școlii de Instruire Politică (IDIS Viitorul) cu susținerea partenerului Fundația germană Hanns Siedel. În cadrul programului școlii sunt prevăzute 5 module teoretice, 4 conferințe publice cu reprezentanți ai corpului diplomatic și experți, formularea, implementarea și identificarea finanțării locale a 4 inițiative a tinerilor, un eveniment de formare a echipei în sânul naturii și fortificarea capacității de a scrie o investigație pe una din temele importante la nivel local. 
Module de instruire:
-    Dezvoltarea aptitudinilor de leadership și exerciții de comunicare
-    Advocacy și presiunea socială
-    Intervenția socială neguvernamentală
-    Organizarea statală a puterii
-    Agenda de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Ana Pancov- Șef serviciul promovarea politicilor pentru tineret

Vizualizari: 370 | Adaugat de: C_M_C_T | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar