Principala » 2015 » Martie » 24 » ”Build the City! - o nouă oportunitate de finanţare
10:04
”Build the City! - o nouă oportunitate de finanţare

Fundația Europeană a Culturii a Lansat - ECF's Idea Camp 2015 - ”Reinventează-ți orașul”.

Propuneți o idee de proiect (una socială și culturală) care ar contribui la dezvoltarea orașului dumneavoastră. Nu se referă exclusiv la mediul urban și infrastructură. În acest caz "The City" se poate referi și la un cartier sau comunitate în care oamenii lucrează împreună prin activități culturale pentru a forma mediul lor, pentru a îmbunătăți viața în oraș și să dezvolte relațiile sociale și economice între oameni.

Sunt încurajate colaborările dintre organizațiile culturale și organizații sau instituții din alte domenii. 

Propunerile dumneavoastre trebuie să corespundă unei sau mai multe din următoarele cinci tematici:

  1. Spațiu - cum putem să contribuim la planificarea arhitecturii urbane, crearea spațiilor publice, cum putem folosi clădirile abandonate în folosul societății? 
  2. Apartenență - cum putem colabora și lucra împreună pentru a îmbunătăți viața în comunitatea noastră? Cum ne putem simți în siguranță în localitățile noastre? Cum îi putem implica pe imigranți, studenți străini sau refugiați în activitățile orașului?
  3. Resurse - cum putem construi noi modele economice, care să fie centrate pe dezvoltarea sustenabilă, solidaritate și egalitate. Cum putem să promovăm producerea și distribuirea bunurilor culturale?
  4. Învățare - cum putem învăța mai mult din proiecte și activități? Cum îmbunătățim comunicarea între membrii unei societăți și cum promovăm noile metode de învățare?
  5. Reguli - cum putem reinventa și transforma regulile formale și informale dintr-o societate? Cum ar putea comunitățile online să ajute la inventarea noilor reguli?

Vor fi selectate 50 cele mai inovative dintre aplicațiile depuse. Aplicanții care vor fi selectați, vor fi invitați la Tabăra de Idei - 22 - 25 septembrie 2015 care va  avea loc în Botkyrka, Suedia. 

La Tabăra de Idei, participanții vor beneficia de ateliere, discuții, în cadrul cărora își vor dezvolta ideile de proiecte. La final autorii ideilor vor realiza planuri concrete pentru propunerile lor. O nouă selecție va decide care sunt cele 25 de proiecte care vor primi finanțarea în valoare de până la 10.000 de euro.

Termenul de Aplicare: 13 Aprilie 2015!!! 

Aici găsiți cererea de aplicare!

Pentru mai multe informații accesați: http://ecflabs.org/sites/www.ecflabs.org/files/grantsp/idea_camp/Idea_Camp_2015-Call_for_ideas.pdf

http://ecflabs.org/lab/build-city/text/introduction-theme 

http://www.culturalfoundation.eu/idea-camp 

 

Preluat de pe centruinfo.org

Vizualizari: 324 | Adaugat de: DEBFI | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar