Principala » 2015 » Martie » 11 » Forumul Preşedinţilor la Comrat
12:03
Forumul Preşedinţilor la Comrat

   La data de 10 martie 2015, dl Grigore Policinschi, Preşedintele raionului Dubăsari, a participat la şedinţa Adunării Generale Ordinare a Asociaţiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, care a avut loc la Comrat, în sala de Şedinţe a Comitetului Executiv al U.T.A. Găgăuzia, la acestă şedinţă au participat toți președinții de raioane, din Republica Moldova, membri al ESPN cît şi din România, președinții consiliilor județene din România: Iași, Prahova și Vaslui.
Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal a deschis forumul şi a ţinut un discurs cu privire la investiţiile, dezvoltării complexului agrar şi industrial, ştiinţei şi inovaţiilor, turismului, dar şi promovarea imaginii Găgăuziei.
     La Forumul dat a fost aprobat bilanțul contabil pe anul 2014 al Asociaţiei Siret-Prut-Nistru și a fost pus în discuții calendarul acțiunilor din anul 2015. Un alt  subiect discutat la această Adunare s-a referit şi la organizarea Forumului Economic al Euroregiunii, care anul acesta, în luna iunie, va fi la cea de a III-a ediţie a sa şi se va desfăşura în noul Centru Expoziţional din raionul Ialoveni.
    Euroregiunea „Siret-Nistru-Prut” reunește trei județe din România (Prahova, Vaslui, Iași) și 26 de raioane din Republica Moldova ( Dubăsari, Anenii Noi, Basarabeasca,Călăraşi, Căuşeni, Cimişlia, Criuleni, Drochia, Făleşt, Floreşti, Ungheni, Glodeni, Hînceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Rîşcani, Sîngerei, Soroca, Străşeni, Şoldăneşti, Ştefan Vodă, Teleneşti, Municipiul Bălţi). Ea reprezintă o formă integraționistă de conlucrare, construire a relațiilor de parteneriat și contribuie la realizarea unor proiecte comune ale raioanelor din Moldova cu regiunile sus-numite ale României, din contul surselor financiare atrase ale Uniunii Europene, precum și ale României.

Elena Gheorghiţa, redactor principal

 

 

Vizualizari: 380 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar