Principala » 2015 » Martie » 12 » INAUGURAREA FESTIVĂ A CENTRULUI SOCIAL ”CONCORDIA” s. HOLERCANI
09:06
INAUGURAREA FESTIVĂ A CENTRULUI SOCIAL ”CONCORDIA” s. HOLERCANI

     La data de 10.03.2015, în s. Holercani r. Dubăsari a avut loc inaugurarea festivă a Centrului Social ”Concordia” Holercani.
   La manifestație au participat reprezentantul Organizației ”Concordia – Proiecte sociale” Moldova, dl Michael Zichelle, vicepreședintele raionului, dna Maria Jimbei, șef DASPF Dubăsari, dl Vladimir Vancea, primarul satului Holercani dl Tudor Tanasiev, șeful Centrului Social dl Iurie Rotari și reprezentanți ai societății civile.
    Drept scop, fondatorii proiectului social au avut: Facilitarea reintegrării, menținerea în societate a persoanelor singuratice, vîrstnicilor, familiilor cu copii aflați în dificultate și persoanelor cu dizabilități prin acoperirea nevoilor de bază în perioada redobîndirii abilităților de viață independentă. Proiectul în ansamblul său, răspunde nevoilor de bază, dar nu ignoră nevoile de socializare, cărora le va răspunde prin  petrecerea activităților dedicate la diferite evenimente, vizite cu scop educativ și recreativ și altor activități spirituale și de socializare.
   Astfel, evenimentul a început cu oficierea slujbei de sfințire a localului, după care a urmat un concert dedicat evenimentului, organizat și petrecut de angajații casei de cultură din localitate.
    La moment, în Centrul social activează doar cantina, unde vor beneficia zilnic de prînz cald gratuit 76  persoane, dintre care 39 pensionari, 14 copii, 12 persoane cu dizabilități și 11 persoane din familii socialmente vulnerabile. Lista nominală a beneficiarilor cantinei a fost coordonată cu asistentul social din localitate și  aprobată prin decizia Consilului local.
   Activitatea centrului este asigurată de către: șeful Centrului Social, dl Iurie Rotari, doi bucătari și trei voluntari, care la rîndul lor repartizează prinzul cald persoanelor care nu se pot deplasa la Centru.
     Pentru viitor este preconizat de a  multiplica activitatea centrului prin crearea unei băi și spălătorii obștești, cît și a unei săli de sport pentru tineri, inclusiv utilaj pentru reabilitarea persoanelor cu dizabilități.  

Șef adjunct DAS,
Constantinov Elena

Vizualizari: 379 | Adaugat de: das | Raging: 5.0/2
Total comentarii : 0
avatar