Principala » 2015 » Martie » 31 » Lansare de carte în raionul Dubăsari
13:05
Lansare de carte în raionul Dubăsari

Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau de a comunica informaţii ori idei fără amestecul autorităţilor de la conducere  şi fără a ţine seama de frontiere.

În această ordine de idei, pentru a face publicul cunoscut cu ceea ce numim noi cuvînt liber spus, la data de 30 martie curent, în incinta Centrului de Odihnă pentru Copii și Tineret ,,Prietenia” c. Coșnița, au fost lansate cele mai noi volume editate de Radio Europa LiberăJurnalul Săptămânal, îngrijit de Valentina Ursu, care a ajuns la cea de-a 10-a ediție, și Realitatea cu Amănuntul, culegerea de tabletele matinale semnate de Iulian Ciocan (prozator, publicist și critic literar), care a ajuns la cea de-a opta ediţie, fiind inițiatorii și organizatorii activității nominalizate.

La această activitate literară ne-au onorat cu prezența Preşedintele raionului dl Grigore POLICINSCHI, scriitorii-Iulian Ciocan, Vladimir Beșleaga, Vitalie Ciobanu și Vasile Botnaru.

Dl Grigore Policinschi şi-a manifestat satisfacţia şi bucuria vizavi de faptul că echipa de la Europa Liberă a găsit timp ,,pentru a se deplasa în partea stîngă a Nistrului, deoarece tematica abordată se înacdrează perfect în acea politică de echidistanţă,acea politică de transparenţă şi acel adevăr, care chiar dacă uneori cuiva nu-i place, trebuie să fie adus la cunoştinţă publicului”. De asemenea dl Preşedinte a subliniat, în cadrul discuţiilor purtate, că ,,cultura şi învăţămîntul reprezintă baza promovării intelectualităţii”.

Ulterior, donația de carte a avut o  destinație finală pentru bibliotecile publice și  școlare din raionul nostru pentru a completa fondul de carte al bibliotecilor şi suplinirea acestora la solicitarea beneficiarilor. După cum a accentuat dna Valentina Verlan, şef biblioteca publică Molovata Nouă ,,deoarece am primit aceste cărţi ceva timp mai înainte, pentru a le lectura ca venind aici să putem discuta şi deşi planificam să le păstrez în bibliotecă, văzînd dorinţa copiilor de a le citi, le-am oferit fără a mi le întoarce”.  Tot în cadrul acestui eveniment şefii bibliotecilor publice atît de nivel local cît şi raional, specialişti din cadrul Consiliului raional, directori de instituţii au vizionat două filmuleţe - ,,Transnistria la răscrucea economică”  şi ,,Fugarii … în ţara lor”, autor de proiect Mihaela Gherasim.

,,Scopul evenimentului a fost să cunoaştem pulsul realităţii din zona de securitate”, a relatat dna Valentina Ursu.

De asemenea, participînd la acest eveniment, În special bibliotecarii au avut ocazia de a-şi îmbogăţi inventarul din biblioteci cu ceva nou, diferit de cel existent.

Marina Lupaşco, şef  Serviciu informare şi transparenţă

Vizualizari: 307 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar