Principala » 2015 » Martie » 19 » Metode de prevenire a discriminării în rîndul tinerilor
13:27
Metode de prevenire a discriminării în rîndul tinerilor

Conform planului de activitate al Serviciului promovarea politicilor pentru tineret, la data de 18 martie curent, a fost organizată o oră instructiv-educativă cu genericul „Stop Discriminare”. Activitatea a avut loc în incinta gimnaziului Roghi, cu participarea profesorilor şi elevilor claselor a 7a-9a.
Scopul  măsurii a fost  abordarea problemei cu care se confruntă tinerii-fenomenul de discriminare, precum şi sensibilizarea opiniei publice şi promovarea toleranţei, spiritului civic şi valorilor pozitive, care trebuie discutate în şcoală, deoarece aici se pun bazele unor principii şi valori pro sociale. 
În cadrul activităţii elevii au fost activi şi au manifestat interes expunîndu-şi părerea vizavi de situaţiile în care s-au confruntat cu fenomenul de discriminare, modalităţile de combatere şi prevenire în societate, exemple de activităţi pe care le-ar practica în şcoală cu scopul de a educa tînăra generaţie. 
Întru reliefarea situaţiei precare, la capitolul discriminare, cu care se confruntă Republica Moldova, tinerii au vizionat un video „O şansă în loc de milă” pentru a înţelege mai profund oamenii cu dezabilităţi, la momentul cînd aceştea încearcă să se angajeze în cîmpul muncii.
Astfel de măsuri sunt binevenite, datorită faptului că prin intermediul discuţiilor şi dezbaterilor care au loc, tinerii conştientizează realitatea cu care se confruntă societatea actuală, iniţiază soluţii şi dezvoltă spiritul de cetăţean responsabil, activ şi tolerant.


                                 Bolgari Doina-specialist domeniul tineret, platoul Coşniţa

Vizualizari: 361 | Adaugat de: C_M_C_T | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar