Principala » 2015 » Martie » 24 » Pădurea primăvara, expoziţie de desene
10:34
Pădurea primăvara, expoziţie de desene

La data de 23 martie 2015, în cadrul Bibliotecii Publice Raionale, a fost realizată o expoziţie de desene cu prilejul serbării „Ziua Internaţională a pădurilor”, care se desfăşoară anula la data de 21 martie.

Organizația Națiunilor Unite a declarat  în anul 2013  ziua de 21 martie - Ziua Internaţională a Pădurii,  declinînd o oportunitate de creștere a nivelului de conștientizare a societății privind rolul şi importanţa pădurilor în viața de zi cu zi. Scopul fiid creșterea gradului de conștientizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare. ONU recomandă statelor membre să organizeze acțiuni pentru reconstituirea pădurilor de toate tipurile, prin organizarea unor campanii de plantare a arborilor.

În cadrul evenimentului au participat copii claselor a I-V-a, unde iniţial a fost prezentată expoziţia de carte intituală „Ziua internaţională a pădurii. Pădurea în viaţa noastră”.

Arborii sunt incredibili. Pot trăi timp de mii de ani și pot atinge sute de metri înălţime. Nu există nicio specie de pe această planetă care să nu își datoreze existența arborilor, în contexul acestor informaţii copii au ascultat cu atenţie o serie de curiozităţi uimitoare despre arbori şi păduri.

După ce copiii şi-au îmbogăţit bagajul cu informaţii utile despre mediul forestier au început să deseneze pădurea primăvara în imagini. Copii cu mare pasiune au redat în imagini mai multe soiuri de arbori, precum şi păduri în ansamblu. Mesajul copiilor prin intermediul acestei expoziţii de desene a fost că pădurile au o importanță deosebită și din punct de vedere social și cultural: sunt atractive pentru populația urbană, permit desfășurarea de activități recreative sau benefice pentru sănătate și reprezintă un patrimoniu cultural important.

 

Victoria MOŞNEAGA

Şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Vizualizari: 341 | Adaugat de: Biblioteca_publica_raiona | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar