Principala » 2015 » Martie » 10 » Programul Novateca în vizită la Bibliotecile publice din Raionul Dubăsari
09:13
Programul Novateca în vizită la Bibliotecile publice din Raionul Dubăsari

     La data de 9 martie 2015, Programul Novateca a iniţiat o vizită în Raionul Dubăsari pentru a evalua gradul de pregătire a bibliotecilor conform cerințelor minime ale programului Novateca. Verificările au fost realizate de către Oleg Potîngă, Coordonator Regional Novateca, Victoria Moşneaga, Şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari şi Natalia Ciudin, Specialist principal în domeniul biblioteci.
     Novateca aleatoriu a selectat trei biblioteci locale din raionul Dubăsari incluse în program. În final pentru această etapă a fost selectată biblioteca publică din s. Pîrîta, Biblioteca Publică din comuna Cocieri şi Biblioteca Publică din comuna Molovata-Nouă.
     Coordonatorul regional Novateca a analizat infrastructura bibliotecilor dacă corespunde cerinţelor înaintate de către Novateca, şi anume sistemul de încălzirea şi de  securitate, electricitatea, dacă există conexiune la internet şi dacă biblioteca dispune de mobilier pentru calculatoare. Cele trei biblioteci vizitate astăzi sunt pregătite 85 %pentru a satisface necesităţile minime pentru a beneficia de utilaj tehnic din partea programului Novateca.  
     La finele lunii aprilie va decurge următoarea etapă de verificare a bibliotecilor publice, unde de asemenea aleatoriu vor fi selectate trei biblioteci publice pentru a analiza gradul de pregătire a bibliotecilor pentru a beneficia de utilaj tehnic.

Victoria MOŞNEAGA,
şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

 

Vizualizari: 311 | Adaugat de: Directia_cultura-turism | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar