Principala » 2015 » Martie » 23 » Recital de poezie din creaţii proprii
11:07
Recital de poezie din creaţii proprii

     Conform planului de activitate la data de 20 martie în cadrul Bibliotecii Publice Raionale Dubăsari a vut loc un recital de poezie din creaţia copiilor, având drept scop promovarea tinerilor poeţi debutanţi precum şi promovararea acestei creaţii ca „poezia” artă deschisă omenirii. Acest aveniment sa desfăşurat cu ocazia serbării la data de 21 martie “Ziua international a poeziei”.

     Ziua Internațională a Poeziei este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, “Ziua internațională a poeziei” urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

     În cadrul evenimentului organizat de către Biblioteca Publică Raională copii au participat la un joc de cuvinte pe baza cărora au compus diverse poezii. În acest contex copii au auvt ocazia să exploreze limitile limbajului poetic precum şi având un pretext de comunicare lirică.

 

Victoria MOŞNEAGA

Şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Vizualizari: 287 | Adaugat de: Biblioteca_publica_raiona | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar