Principala » 2015 » Martie » 4 » Seminar de informare pentru bibliotecari
15:45
Seminar de informare pentru bibliotecari

Conform planului de activitate al Direcției cultură și turism, la 4 martie 2015, s-a organizat seminarul de informare cu genericul: ,, Diversitate și noi perspective,, cu participarea șefilor de bibliotecă din raion.  Seminarul a luat start cu repartizarea materialelor de lucru și desigur cu felicitări pentru instituțiile bibliotecare care au fost selectate printre finaliștii rundei Novateca 2015. Odată cu  alăturarea la acest program, bibliotecile vor beneficia de echipament IT pentru a asigura accesul publicului larg la internet, de asemenea bibliotecarii vor avea suport în dezvoltare profesională.În acest context, mizăm pe suportul APL care au aplicat cu bibliotecile din raion, și-au luat angajamentul de a respecta cerințele minime ale programului Novateca. Astfel Direcția cultură și turism, Biblioteca publică raională solicită respectuos asigurarea respectării acestor angajamente pînă la 15 aprilie 2015.
 În cadrul seminarului s-a discutat despre evaluarea activității bibliotecilor pentru anul 2014, avantajele și dezavantalele, pași concreți de soluționare a acestora mai ales în perioada de implicarea în cadrul unui program național. De asemenea, în rezultatul conferirii și confirmării gradului de calificare din mai 2014, Ministerul Culturii a eliberat certificate de calificare următorilor deținători: 
1.    Valentina Verlan, șef bibliotecă Molovata Nouă,gr.I;
2.    Elena Bejenari, șef bibliotecă Oxentea,gr.I;
3.    Galina Bordos, șef bibliotecă Oxentea,gr.I;
4.    Vera Diordiev, șef bibliotecă Doroțcaia,gr.II;
5.    Vera Oxente, șef bibliotecă Molovata,gr.II;
6.    Eugenia Procop, șef bibliotecă Molovata,gr.II;
7.    Raisa Roșca, șef bibliotecă Cocieri,gr.II;
8.    Maria Nirca, șef bibliotecă Cocieri,gr.II;
 Bibliotecilor publice li s-a oferit o donație de carte a autorilor autohtoni, din partea Bibliotecii Naționale a RM, care promovează și familiarizează cu  literatura, cultura şi istoria națională.
 Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, prin intermediul direcției cu deosebit respect, Președintele raionului a exprimat cele mai gingașe și frumoase urări de fericire, sănătate și bucurie, dragoste, sinceritatea și pacea să domine mereu în familiile Doamnelor. 
Ulterior, prin emoții și urări de bine au exprimat mulțumiri, conducerii raionului Dlui Grigore Policinschi, pentru susținerea și implicarea în proiecte investiționale, dar și alte diverse acțiuni culturale, chiar și în momente mai dificile, întru asigurarea activității viabile a instituțiilor de cultură din teritoriu, îmbunătăţirea şi crearea condițiilor optime de activitate, pentru  dezvoltarea culturii în teritoriu.
                                                                          Ciudin Natalia, specialist principal în domeniul biblioteci,

                                                                                                                       Direcția cultură și turism

 

Vizualizari: 382 | Adaugat de: Directia_cultura-turism | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar