Principala » 2015 » Martie » 9 » Un buchet de melodii de Mărţişor la Casa raională de cultură
13:01
Un buchet de melodii de Mărţişor la Casa raională de cultură

Unul din cele mai frumoase obiceiuri a poporului nostru este Mărţişorul. Tradiţia vine din timpuri preistorice, una din cele mai frumoase datini ale poporului nostru. Mărţişorul care-l purtăm la piept, este considerat ca un purtător de afecţiune şi iubire...deci, un protector ce trebuie purtat cu demnitate şi credinţă.
 Cu acest prilej Consiliul raional Dubăsari, la data de 06 martie 2015, în incinta Casei raionale de cultură, a organizat  concertul dedicat Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a Femeii, la care au participat doamne şi domişoare din cadrul instituţiilor bugetare, organizaţiilor, întreprinderilor şi altor instituţii din raionul Dubăsari.
Ccu prezenţa ne-au bucurat oaspeţi din raionul Rîşcania dna Galina Zamurdac, vicepreşedintele raionului Rîşcani; dna Emilia Garbuz, şef Secţie cultură Rîşcani; din r-nul Cîrjopili, regiunea Viniţa, Ucraina, Oxana Gherasimciuc, coordonator pentru probleme transfrontaliere în cadrul Administraţiei r-nul Cîrjopoli şi judeţul Buzău, România.
Festivalul „Mărţişor-2015” a început cu un concert de muzică populară interpretată de Orchestra raională de muzică populară „GHEORGHE MURGU”;
Unul dintre colective care a delectat publicul a fost formaţia de muzică etno-folclorică, „NEMURITORII”, judeţul Buzău, România.
Pe scenă au mai evoluat cu emoţii deosebite, colectivele de artă din Ucraina, regiunea Viniţa, r-nul Cîrjopoli: «МОЛОДЫЧКИ», «СУЦВИТТЯ», «КРЯЖАНЫ».
Au încalzit sufletul celor din sală ansamblul folcloric „Sălcioara” şi ansamblul de dans popular „Ghiocel” din r-nul Rîşcani, s. Corlăteni.
Cu un buchet de melodii, au ieşit în scenă să felicite doamnele şi domnişoarele cu minunata sărbătoare, ansamblul vocal instrumental „PRIETENIA”.
Dl Grigore Policinschi, Preşedintele raionului Dubăsari a felicitat călduros  în discursul său, toate doamnele şi domnişoarele: „Stimate doamne, vă datorăm noi sensul vieţii. Vă felicit cu această minunată sărbătoare -8 martie. De dragul vostru s-au cucerit castele, de dragul vostru înfloresc  florile şi pomii, vi s-au dedicat poeme şi acest proces nu se v-a opri fiindcă sunteţi o sursă nemărginită de inspiraţie pentru noi, bărbaţii. Eu voi îndrăzni să spun în numele tuturor bărbaţilor, noi vă iubim, voi sunteţi viaţa noastră! Şi vă mulţumim din suflet pentru că existaţi şi sunteţi alături.”
Publicul prezent a rămas plăcut mulţumit de concertul audiat, fiind foarte receptivi şi calzi în aplauze.

Elena Gheorghiţa, redactor principal

Vizualizari: 505 | Adaugat de: Serviciul_informare_trans | Raging: 5.0/2
Total comentarii : 2
avatar
0 Spam
1 wiwian24 • 09:31, 10.03.2015
A fost un concert fantastic, foarte plăcut pentru toate doamnele, domnișoarele și domnițele din acea sală.
avatar
0 Spam
2 C_M_C_T • 14:31, 11.03.2015
A fost un concert "Jos Palaria"!!!Colectivele artistice  Ucraina si Romania au ramas placut suprinsi de receptivitatea publicului, de ospitalitatea cu care au fost primiti si atmosfera calda!Spectatorii au ramas multumiti si au primit o satisfactie enorma admirind talentul, maestria si daruirea de sine de care au dat dovada oaspetii! Toate Doamnele si domnisoarele aduc sincere multumiri conducerii raionului pentru organizarea Festivalului Martisor 2015, caci au avut oportunitatea sa admire un concert fantastic si sa petreaca frumos timpul.
avatar