Principala » 2010 » Octombrie » 15 » Guvernul a aprobat Programul de atragere a remitenţelor în economie PARE 1+1
10:46
Guvernul a aprobat Programul de atragere a remitenţelor în economie PARE 1+1

,,Programul PARE 1+1” este un Program pilot, de atragere a remitenţelor prin mobilizarea resurselor umane şi financiare ale migranţilor pentru a desfăşura activitate antreprenorială în RM.

Programul PARE 1+1 prevede că pentru fiecare leu investit în afaceri în Republica Moldova din veniturile obţinute în străinătate, se oferă 1 leu din partea statului.

învestind în crearea ori dezvoltarea afacerilor, migranţii vor putea primi un grant din partea statului în valoare de pînă la 200 mii lei. în acest context, menţionăm că migranţii vor primi informaţii  privitor la Program, prin intermediul oficiilor diplomatice ale RM în străinătate.

Participarea la Programul - pilot va fi posibilă doar în cazul în care solicitantul va întruni condiţiile de bază pentru participare:

•    Este migrant din Republica Moldova sau rudă de gradul întîi – beneficiar de remitenţe;

•    Este cetăţean al Republicii Moldova;

•    Doreşte să lanseze o afacere proprie în Republica Moldova sau să dezvolte afacerea existentă;

•    Poate confirma, prin prezentarea documentelor justificative, că mijloacele financiare pe care le deţine provin din remitenţe.

Acest Program a fost elaborat ţinându-se cont de cele mai bune practici ale ţărilor care au trecut prin etape similare de dezvoltare economică şi va fi co-finanţat de mai multe organizaţii internaţionale. Programul va fi implementat în perioada anilor 2010 - 2012.

Pentru mai multe informaţii adiţionale, puteţi interveni la Linia Fierbinte din cadrul ODIMM: Tel: 022 22 57 99 sau  uteţi scrie la adresa de e-mail info@odimm.md.

Vizualizari: 586 | Adaugat de: Admin | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar