Principala » 2016 » Martie » 12 » Seminar raional organizat cu Cadrele Didactice de Sprijin în incinta gimnaziului Oxentea
10:55
Seminar raional organizat cu Cadrele Didactice de Sprijin în incinta gimnaziului Oxentea
Motto „Educaţia nu înseamnă să umpli o găleată,
 ci să aprinzi o scînteie ” Wiliam Yeats

Vineri, 11 martie 2016 în gimnaziul Oxentea s-a realizat seminarul raional teoretico-practic cu cadrele didactice de sprijin: „Dezvoltarea competenţelor de comunicare şi a abilităţilor practice la copiii cu cerinţe educaţionale speciale în cadrul activităţilor din centrele de resurse”. Programul de activitate al acestui seminar a inclus terapia ocupaţională „Primăvara – anotimpul reînvierii”, moderator Petraş Tatiana, Rusu Lidia CDS Oxentea, ADHD: concepte şi metode de lucru, moderatori Pisari Natalia, Baltaga Nadejda, psihopedagog, respectiv psiholog SAP şi activitatea extracurriculară : „Alb cu roşu fac o floare”.

Toate cadrele didactice de sprijin din instituţiile de învăţămînt din raion participante la acest seminar au urmărit cu atenţie ora demostrativă expusă de către copiii cu CES prin terapia ocupaţională, în cadrul căreia aceştia au confecţionat individual un mărţişor. CDS oaspeţi au pregătit un program educativ-instructiv foarte reuşit cu prezentări power-point, muzică, poezii, ghicitori, video Hand Maind cu confecţionnarea mărţişorului etc. Copiii au lucrat cu plăcere, depunînd străduinţă şi perseverenţă.

La acest seminar au participat şi reprezentanţi ai administraţiei gimnaziului care s-au implicat activ în desfăşurarea şi organizarea seminarului.

La o altă etapă de lucru elevii au pregătit şi o activitate extracurriculară unde au participat cu mare entuziasm, dansînd, cîntînd, oferind în dar oaspeţilor mărţişoare, flori şi echibane confecţionate tot de ei în cadrul terapiilor ocupaţionale pe care le desfăşoară regulat în centrul de resurse. La acest concert drept oaspeţi elevii i-au avut şi pe părinţi care au venit să-şi susţină şi să-şi laude meritat copiii.

Ziua de lucru nu s-a finisat aici, aşa cum toate CDS, administraţia şcolii şi specialiştii SAP au recurs la analiza profundă a seminarului organizat unde Serviciul a venit cu o prezentare power-point unde a vorbit despre o dificultate de comportament des întîlnită printre elevi şi anume, ADHD (hiperactivitatea) elevilor: caracteristici, cauze, recomandări în lucru. Apoi fiecare participant al seminarului a -ţinut să se exprime asupra zilei de lucru petrecute în gimnaziu. CDS au realizat un feedback profesional foarte bun, au avut ocazia să vadă colegii dumnealor în lucru, să compare cu activităţile pe care le realizează dînşii în instituţia din care vin, să-şi exprime admiraţia faţă de activitaea organizată şi desfăşurată de către CDS din Oxentea. Fiecare participant a ţinut să le ureze CDS gazdă multă sănătate, perseverenţă, răbdare şi dragoste continuă faţă de copiii care de multe ori sunt într-o situaţie mai dificilă ca noi.

Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică ţine să mulţumească administraţia gimnaziul Oxentea, în parte d-nului Leunte Andrei pentru atitudinea corectă care o are faţă de incluziunea şcolară, pentru corectitudinea şi calitatea prestării acestui program în instituţia sa. De asemenea mulţumiri d-nei Petraş Tatiana şi Rusu Lidia pentru profesionalismul de care dau dovadă în profesia pe care o dezvoltă zilnic, pentru grija şi dragostea pe care o dăruiesc copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. Astfel, activitatea din 11 martie a fost calificată excelent şi ţinem să susţinem în continuare că raionul Dubăsari se poate mîndri cu cadre didactice calificate în incluziunea şcolară şi cu copiii care sunt acceptaţi, susţinuţi şi educaţi indiferent de nivelul său de inteligenţă sau clasă socială.

Baltaga Nadejda,
psiholog SAP
Vizualizari: 422 | Adaugat de: Directia_Invatamint | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar